Daoyin Qigong

Energie in ons lichaam is als het water in de rivieren. Een vlotte doorstroming van energie is essentieel voor onze gezondheid die echter geblokkeerd door de spanning van de spieren of emotionele stress. Om de energiestroom te verbeteren, moet men eerst leren om het lichaam en geest te ontspannen, door het verbeteren van de soepelheid en flexibiliteit van het lichaam.

Daoyin Qigong is een reeks van Chinese traditionele ontspanningsoefeningen die door de Chinzen voor duizenden jaar al beoefend werd. Daoyin Qigong bedoelt om de energiestroom van het lichaam te verbeteren volgens de meridianen principe van de Traditioneldaoyine Chinese Geneeskunde.

Er zijn meer dan 3000 verschillende oefeningen in Daoyin Qigong, omvat Taiji Chuan. Het verschil tussen Daoyin Qigong vs Taiji Chuan is het niet vormen basis bewegingen, maar de primaire nadruk op ontspanning en soepelheid en flexibiliteit in het lichaam en geest.

Daoyin Qigong heeft verschillende namen, b.v. Meridiaan Qigong, Bewegende Zen Oefeningen or Taoistische Qigong. Verschillende oefeningen met dezelfde focus dat is de interne Qi (energie) stimuleren, tonen, activeren en cultiveren.

  • Zelf-massage technieken
  • Eenvoudige ontspannings technieken van up-en-neer bewegingen
  • Ontspanning van hoofd tot teen
  • Milde stretch oefeningen
  • In- en uitademenhalingsoefeningen

In 1985 werd Mei Lan Hsiao geconfronteerd met een mogelijke burn-out toen ze leed aan kronische pijn in de lage rug, heupen en knie; verloor de balans tusssen work-en-life. Gongfu Meester Lan Shu-Ru en Lee Ching-Han opende een deur voor haar naar Daoyin Qigong voor zelfheling. Ze geeft les van Daoyin Qigong sinds 2002 en elke dag is een nieuw begin.

Iedereen kan profiteren van deze oefeningen. Er is geen beperking van hoe condities of leeftijd, dus niet juist gewoon stil staan, doe het nu.

Mei Lan Hsiao – Chinese Thee Meester, trainer, Coach

Belgium Chinese Tea Arts Centre / Belgium Chinese Tea Culture Association / Nihao Antwerp

Email: info@chineseteaarts.com   0494-506899