Chinese Rituele Workshop – La Ba Viering

Het lopende betoverende China Light Festival heeft niet alleen de kerstsfeer vrolijker gemaakt in Antwerpen, maar herinnert ons er ook aan dat we ons weldra zouden moeten beglaba-2innen voorbereiden voor de Chinese nieuwjaarviering.

Chinees nieuwjaar brengt een heel interessante rituele voorbereiding met zich mee, te beginnen met de La Ba-viering, de 8ste dag van december volgens de maankalender. De La Ba-viering is de laatste viering voor het Chinees nieuwjaar.

70La Ba is geen publieke feestdag, maar het is tijd voor de Chinezen om respect te betuigen aan hun voorouders en hun dankbaarheid te laten zien aan de heilige geesten die de familie beschermd hebben, zoals Zhao Shen (God voor de keuken), Meng Shen (God voor de deur), Zhai Shen (God voor het huis) en Jing Shen (God voor de bron). Volgens het Chinese traditionele ritueel keren die Goden terug naar de hemel na de datum van La Ba en zouden een verslag geven aan de Yu Huang Da Di (de Hoogste God) over de familie waar ze verbleven hebben. Het is Chinese traditie om vele zoete nagerechten te bereiden gemaakt van kleverige rijst, zodat deze Goden goede dingen zouden zeggen tegen de Hoogste God, zodat zij een beter jaar en betere oogst in het komend jaar zouden kunnen verwachten.

Naast het maken van die heerlijke gerechten, bereiden de Chinezen zich ook voor om de koppeling op de voordeur te schrijven en plakken.

Zou je graag het Chinese traditionele ritueel ervaren, genieten van de smaak van La Ba Zhou en leren hoe de Chinese koppeling te schrijven met een borstelpen?

la ba - 1La Ba Viering Workshop
Datum: 24/1/2015 (zaterdag)
Tijd: 14:00 – 17:00
Plaats: Thonetje Zaal te Linkeroever, Antwerpen  2050
Kostprijs: 7 EUR/pp (voor leden) / 10 EUR/pp (voor niet-leden)

Programma
* Geniet van de smaak van La Ba rijstepap & traditionele nagerechten
* Leer typische Chinese nieuwjaarswensen
* Leer Chinese kalligrafie met het schrijven van de koppeling

Aantal deelnemers: max. 20 (inschrijving op voorhand is nodig)

Voor meer informatie en/of voor reservering, gelieve een e-mail te sturen naar info@chineseteaarts.com of contacteer Mei Lan Hsiao (gsm: 0494-50 68 99)

la ba